Som a finals d’hivern i ja no trobem gaires
BORRAINES, em refereixo a una planta silvestre que es cria als camps del nostre
territori. És una planta de la qual s’agafen les fulles mes tendres i amb una
recepta que us explicaré es poden fer unes postres molt bones, de fet fa molts
anys en temps de postguerra es feia tradicionalment la vigília de Nadal. Ara s’ha
perdut el costum, per aquestes dates comprem torrons i d’altres llaminadures i
molta gent, principalment la jove, degut a que son uns altres temps ni tan sols
les coneixen.
Tot
seguit vos dic els ingredients:
Borraines
Mel
Farina
Aigua
Sal
Oli
L’elaboració és la següent:
En primer lloc, agafem les borraines, les netegem
i les posem en una escorredora, a continuació farem una pasteta no gaire
espessa amb la farina l’aigua i un pessic de sal, agafarem una paella de fregir
posarem bastant d’oli i l’escalfarem, quant l’oli sigui calent passarem les fulles
de les borraines per aquesta pasteta i tot seguit les fregirem.
Acalentarem la mel i la tirarem per damunt de les
borraines que prèviament haurem posat en una safata.
Desitjo
que vos agraden.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada