dissabte, 17 de març de 2012

La paella de la Geno


   Recordant la fira del cítric del any 2010...., els organitzadors i l’ajuntament em van demanar fer un plat de demostració cara al públic. A mi m’agrada molt cuinar però cara al públic no ho havia fet mai, jo em vaig espantar una mica, però vaig pensar que era com cuinar a casa, amb la diferència de tenir públic al davant, mentre cuinava.
  Quin plat faré?, pensava que tenia que ser vistós amb productes de la terra i ràpid de fer. Pensant, pensant em va venir al cap la paella d’abadeixo i espinacs que la meva mare sempre feia per Divendres Sant.
   El repte encara va ser més gran quan em van dir que tenien de convidat al Pere Tapias i ell comentaria els diferents plats que es presentaven. Jo, en Pere Tapias el coneixia de Catalunya Ràdio, del programa “Tapias variades”, on  trucava i truco (de fa uns dotze anys) per donar receptes de cuina i em va fer molta il·lusió que ens poguérem conèixer personalment.
   La cosa va anar molt bé segons em van dir, em va quedar boníssima i no vaig estar    
gens nerviosa. El Pere Tapias em va felicitar i desprès de provar-la em va demanar la recepta, cosa que li vaig donar, per si volia fer-la.
   Tothom que la va provar volia la recepta de la “paella de la Geno” ja que la van trobar molt bona, per diferents motius no la vaig poder penjar a Internet, fins ara que he fet aquest bloc, a continuació passo a donar-vos la recepta.

   Necessitarem una paella valenciana de deu o dotze racions.

Ingredients per a deu persones:
   Un tall d’ abadeixo sec de uns 400 grams.
   Un quilo d’arròs
   Mig quilo d’espinacs frescos.
   Un primento roig i un de verd o entrevirat Italià, no molt grossos.
   Quatre carxofes tendres.
   Uns brots de bròquil (que sigui tendre).
   Un all sec.
   Dues tomates de penjar.
   Un pom de julivert.
   Dues paperines de safrà en bri (no colorant).
   Un quart de litre d’oli d’oliva extra verge.
   Una olla gran d’aigua.




Elaboració:
   Primer que tot netejarem les verdures i les posarem en una escorredora per que perdin l’aigua, a continuació agafarem l’abadeixo i en una rostidora el rostirem, sense netejar, o sigui salat, mentre es rost, posarem l’olla d’aigua a bullir, netejarem les carxofes i les partirem per la meitat, agafarem un bol en aigua freda i tirarem les carxofes i el julivert (el julivert es per que no es facin negres les carxofes). Quan l’abadeixo sigui rostit el farem a trossets petits, els espinacs els tallarem a uns tres dits, ratllarem les tomates de penjar, posarem els brots del bròquil (sense els tronxos), el all i els primentons també tallats petits.
   Quan estigui tot a punt agafarem la paella, que prèviament hem netejat i eixugat, posarem l’oli i l’abadeixo, enrossirem l’abadeixo i tirarem els espinacs, els primentons i el bròquil, deixarem coure una mica;  afegirem l’all, les tomates i el safrà en bri, acabarem de fer el sofregit i tirarem l’arròs (no cal sofregir-lo molt), a continuació tirarem l’aigua bullint, i les carxofes tallades a juliana; normalment no cal posar sal, es tasta i si convé en posarem una mica; deixarem que cogui uns dotze minuts l’arròs i apagarem el foc, mirarem de tenir aigua bullint apunt (per si durant la cocció fes falta d’afegir-ne); deixarem que reposi cinc minuts i ja el podem servir.




 Desitjo que us quedi bona.



2 comentaris:

  1. Hola Geno! encara no havia tingut temps de deixar-te un comentari al blog! m'agrada molt, us ha quedat molt bonic! I estàs molt guapa a la foto ;) Saps què has de fer? ves al blog "olleta de verdures" i digues que tens un blog escrit en català, així t'incriuran a la gastrosfera.cat! A reveure!! :)
    Bet

    ResponElimina
  2. Hola Bet:

    Moltes gràcies per les teves paraules, com pots veure estem posant receptes poc a poc. Ens complau que t'agradi el bloc. Ja he anat al "olleta de verdures" ;).

    Una abraçada

    ResponElimina