La meva primera recepta em fa il·lusió que sigui la fogasseta. Fa pocs dies que ens la vàrem menjar (el dijous Jarder). La fogasseta és un plat típic que es fa a Xerta de fa molts anys.
Ingredients:
Alls tendres, carxofa, salsitxa i ous.
Elaboració:
Tallar els alls a uns 3 o 4 centímetres, les carxofes a juliana i fregir-ho en una paella amb oli i un pessic de sal, posar-ho en una escorredora.
A continuació tallar les salsitxes a trossos petits i fregir.
Tornar-ho a posar tot a la paella, batre els ous i fer la truita.
Les quantitats depenen dels comensals.
Obrir la fogasseta i posar la truita dins.
Abans quan s'anava a menjar "la fogasseta" a l'Assut o al camp, los xiquets i xiquetes cantaven aquesta cançó: ¡Lo dijous Jarder fogasseta fogasseta, lo dijous Jarder fogasseta menjaré; on aneu? -a les tauletes, a menjar les fogassetes; què beureu? -aigua de l'Assut de la font del canyut!
Mai l'havia provat Geno, i desde que la vaig tastar per primera vegada, sempre esperó en ilusó aquest dia...mmmm!!!
ResponEliminaDesitjo per molts anys poder-te-la fer. Besets.
ResponElimina