dimarts, 28 de febrer de 2012

La fogasseta


La meva primera recepta em fa il·lusió que sigui la fogasseta.   Fa pocs dies que ens la vàrem menjar (el dijous Jarder).   La fogasseta és un plat típic que es fa a Xerta de fa molts anys.







Ingredients:
Alls tendres, carxofa, salsitxa i ous.

Elaboració:
Tallar els alls a uns 3 o 4 centímetres, les carxofes a juliana i fregir-ho en una paella amb oli i un pessic de sal, posar-ho en una escorredora.
A continuació tallar les salsitxes a trossos petits i fregir.
Tornar-ho a posar tot a la paella, batre els ous i fer la truita.

Les quantitats depenen dels comensals.








Obrir la fogasseta i posar la truita dins.







Abans quan s'anava a menjar "la fogasseta" a l'Assut o al camp, los xiquets i xiquetes cantaven aquesta cançó: ¡Lo dijous Jarder fogasseta fogasseta, lo dijous Jarder fogasseta menjaré; on aneu? -a les tauletes, a menjar les fogassetes; què beureu? -aigua de l'Assut de la font del canyut!







2 comentaris:

  1. Mai l'havia provat Geno, i desde que la vaig tastar per primera vegada, sempre esperó en ilusó aquest dia...mmmm!!!

    ResponElimina
  2. Desitjo per molts anys poder-te-la fer. Besets.

    ResponElimina