dissabte, 10 de març del 2012

Abadeixo amb samfaina i ous esclafats






Als temps dels primentons, albergínies i tomates, quan n’hi han en abundància és convenient fer “conserva”, per fer-la: netejarem els primentons (verds i rojos), les albergínies i les tomates; tallarem els primentons a trossets, les albergínies a daus petits i les tomates a galls. Ho mesclarem tot i ho posarem en pots de vidre, taparem els pots i deixarem que bulli uns 25 o 30 minuts, no treure els pots de l’olla fins que l’aigua estigui freda; molta gent i posa carabassó, però trobo que la fa massa sucosa.
    Ja tenim la “conserva” feta, la guardem per l’hivern i quan volem fer samfaina ja la tenim casi a punt. Jo al moment de cuinar-la, agafo una ceba, la tallo a juliana i quan és rossa tiro el pot de samfaina. Es pot fer servir d’acompanyament amb mandonguilles, amb conill, amb caragols, etc. Aquí la presento amb abadeixo i és la recepta que us donaré a continuació.









INGREDIENTS:
Abadeixo
Samfaina
Ous
Ceba
Oli
Sal



ELABORACIÓ:
Posarem l’abadeixo en remull, jo el faig com em va ensenyar la meva mare i no em falla mai, agafarem per aquest plat un tall del morro de bona qualitat, el tallem i el posem en remull durant 5 dies, passats aquests dies canviem l’aigua i el tenim 24 hores més, a continuació ja el tenim a punt de sal, ja el podem gastar.
Agafarem una paella en bastant oli, el posarem a escalfar i quan sigui calent fregirem l’abadeixo. En aquest mateix oli de fregir (si n’hi ha massa, en traurem una mica), fregirem la ceba i tirarem la samfaina, ho mesclem tot i quan sigui cuit, tirarem
l’abadeixo i els ous, deixarem que els ous siguin cuits....¡i a taula!









2 comentaris:

  1. Enhorabona Geno, moltes felicitats per aquesta iniciativa.
    Ja tinc ganes de provar de fer aquesta recepta.
    Espero les pròximes.
    Rosa Bedós

    ResponElimina