De vegades no us passa que no sabeu que fer
per menjar? A mi em va passar aquest dissabte, no sabia que fer al diumenge per
dinar i la solució no va quedar gens malament.
Vaig mirar la nevera i tenia dues bosses
d’espinacs tallats, al congelador una bossa de bolets de xop (son pareguts a
les gírgoles, però més aromàtics) un pit de pollastre, carn picada de vedella i
porc, vaig pensar que amb això ja faríem alguna cosa. Em van quedar de Nadal
dos capses de plaques de canelons(40) i em feia mandra fer-los, però al final m’hi
vaig posar. Per cuinar es necessita temps,
i temps ara és el que em sobra, de
vegades em falten les ganes però una volta hi estic posada m’encanta i després
m’adono que m’ha servit de teràpia, ja que estic la mar de relaxada i contenta
de que al diumenge pugui portar a taula el que he fet per dinar per la meva
família.
Ingredients:
Dos bosses de 300 g. d’espinacs tallats.
Un pit de pollastre.
Quatre-cents g. de carn picada (mescla de
vedella i porc).
250 g. de bolets, poden ser variats.
Dos capses de plaques de canelons (40).
Una ceba.
Llet.
Formatge ratllat.
Mantega.
Farina.
Nou moscada.
Sal i oli.
Elaboració:
Poseu a bullir les plaques de canelons el temps
que indiquen a la capsa (poden ser dels que no els cal bullir), quan ja
estiguin bullides les poseu damunt de draps de cuina perquè es vagin escorrent,
i les acabarem d’eixugar en paper de cuina.
Si els bolets son de pot els obriu i també els
poseu a escórrer.
Rentarem els espinacs i els bullirem uns tres
minuts, els posarem en una escorredora per que vagin refredant-se i perdin el
suc, picarem el pit de pollastre i la ceba, en una paella en oli enrossirem la
ceba, quan sigui rossa tirarem el picolat, el pit de pollastre, els bolets, els
espinacs (els espinacs abans de posar-los a la paella els hem d’escórrer amb
les mans fent una bola perquè quedin sense gents de suc) i un pessic de sal,
deixarem coure una mica i retirarem del foc.
A continuació ho passarem per la picadora perquè quedi més triturat tot.
A continuació ho passarem per la picadora perquè quedi més triturat tot.
En la mateixa paella tornarem a posar una mica
d’oli i tot el que hem triturat, farem unes quantes voltes perquè quedi tot ben
mesclat, farem com un clot al mig de tots els ingredients, tirarem dos
cullerades de farina, anirem remenant i tirant llet fins que quedi una pasta
melosa. Traurem del foc tota la pasta i deixarem refredar.
Quan la pasta sigui freda, en una cullera
posarem una cullerada damunt de cada placa i anirem enrotllant els canelons en
compte de que no es trenquin.
Passarem per sobre de la plata del forn una mica de mantega perquè no s’enganxin els canelons al coure’ls, tirarem la beixamel per sobre (després de colar-la), el formatge ratllat i a sobre de cada caneló una boleta de mantega, a continuació els enfornarem fins que siguin cuits i una mica torradets de sobre.
Passarem per sobre de la plata del forn una mica de mantega perquè no s’enganxin els canelons al coure’ls, tirarem la beixamel per sobre (després de colar-la), el formatge ratllat i a sobre de cada caneló una boleta de mantega, a continuació els enfornarem fins que siguin cuits i una mica torradets de sobre.
Per fer la beixamel, en una paella posarem 50 grams de mantega, tres cullerades d’oli d’oliva i dos de farina, remenarem fins que la farina sigui una mica rossa, anirem afegint la llet, i ratllarem una mica de nou moscada, sense deixar de remenar, deixant-la coure uns cinc minuts.
Quina pinta tenen aquest canelons!!!!!
ResponEliminaMolt bons i facils de fer !!!!
Elimina