Si a
la família tens algú que practica la pesca submarina, sempre hi ha
l’oportunitat que de tan en tan t’arribi algun pop.
Quan
els pops son molt grossos es poden fer de diferents maneres, en patata i una
picada, en ceba, en pèsols i mandonguilles i també a la “gallega”, és la
recepta que us donaré avui.
Ingredients:
Un pop gros de uns dos quilos.
Quatre patates.
Dos fulles de llorer.
Una cullerada sopera de pebre roig dolç.
Un got (de vi) d’oli d’oliva extra verge.
Sal gruixuda.
Aigua.
Elaboració:
Abans
de tot hem de posar el pop al congelador, perquè es trenquin les fibres, així
es farà més tendre.
Agafeu
una olla gran en aigua, poseu-la a bullir,
quan bulli poseu tres vegades el pop (després de netejar-lo), posant-lo i
traient-lo. Tot seguit el deixareu dintre l’olla juntament amb les patates i
les dos fulles de llorer. Passada una mitja hora, traureu una patata de l’olla i mireu si esta tova, si es tova
vol dir que el pop també ho serà. Retireu les patates de l’olla deixeu el pop
dintre de l’olla juntament amb l’aigua que es refredi. Mentre es refreda, agafeu
les patates, les peleu, les talleu a daus no molt dobles i les poseu en una
safata, les hi tireu sal i les reserveu. Agafeu un bol petit poseu l’oli, una
mica de sal, el pebre roig dolç, remeneu i guardeu.
Quan
l’aigua sigui freda traieu el pop i el talleu, la bossa a daus i les potes a
rodanxes, fiqueu els trossets per damunt la patata i tireu el oli i el pebre roig
per sobre.
I ja
estarà !!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada