diumenge, 10 de març de 2013

Espatlles de corder al forn


   De vegades a la cuina, les receptes senzilles, com aquestes espatlles de corder, que sols estan fetes amb oli i el seu propi suc, resulten ser més bones que fetes amb diversos ingredients. En aquest cas, als qui agrada la carn de corder poden gaudir-la amb tot el seu gust.





  



 Ingredients:
  Dues espatlles de corder de un  quilo aproximadament (direm al carnisser que les  marqui en dos trossos sense acabar-les de tallar).
   Un got (de vi) d’oli d’oliva.
   Pebre negre molt.
   Sal.
   Quatre Massanes.
   Quatre patates.
   Formatge ratllat.
   Mantega.








   





 Elaboració:
    Abans que tot agafarem les massanes, les farem en quatre trossos i les posarem al forn que es vagin fent. Netejarem les patates i les ficarem al microones que es facin toves, les traurem i deixarem que es refredin, després les partirem per la meitat i tirarem per sobre una mica de sal, el formatge ratllat i una bola de mantega, a continuació les posarem al forn amb les massanes, gratinarem,  traurem i reservarem.
   Netejarem, salarem i empebrarem les dues espatlles de corder, tot seguit les posarem en una placa de forn,  les enfornarem a uns 220 graus, durant un quart o vint minuts, les  deixarem que treguin el seu propi suc, passat aquest temps les traurem, tirarem l’oli per sobre i les tornarem a enfornar, de tan en tan anirem tirant per sobre el suquet que vagin traient, quan estiguin daurades agafarem un escuradents i punxarem, si no surt sang, ja estaran cuites. A continuació les posarem en una safata, acompanyades de les patates i massanes. Es convenient abans de servir escalfar les patates i massanes al forn.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada