dissabte, 16 de març de 2013

Farcellets de col amb xampinyons i gambes




   Ingredients:
Vuit fulles de col verda.
250g. de xampinyons frescos o be un pot en conserva.
Sis gambes.
Una ceba.
Un gra d’all.
Farina
Un got (de vi) de llet.
Un ou.
Oli.
Sal.
Aigua.













   Elaboració:
   Netejarem les fulles de col, traurem el tronxo de la part de baix, les escaldarem en aigua bullint i una mica de sal, les posarem en aigua freda i les assecarem, després passarem a fer el farcit.















  Posarem a bullir les gambes de tres a cinc minuts depèn del grans que siguin, passat  aquest temps les traurem i deixarem que es refredin, a continuació netejarem els xampinyons, (si són de pot, els escorrerem), pelarem les gambes, picarem la ceba i l’ all, ho posarem a sofregir, mentre tallarem els xampinyons i les gambes, a trossets petits, quan la ceba sigui rossa afegirem els xampinyons i les gambes, deixarem fregir tot junt una mica, afegirem una cullerada de farina al centre de la paella i ficarem la llet i així farem una beixamel, mesclarem tot fins que quedi una pasta melosa.
   







  


    Agafarem les fulles de col i posarem al centre una cullerada  de pasta (com si fos una placa de canelons), enrotllarem, ho passarem per la farina i per l’ou batut, a continuació els fregirem (vigilant que no quedin molt fregits, es cremen fàcilment)












   Els farcellets de col van molt bé per acompanyaments de carn en salsa. Es poden fer farcits o tan sols bullits, passats per la farina, l’ou i fregits, a continuació ja es poden tirar a la carn en salsa a punt de servir.                                                                                                                                                                                                                   







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada