Dic llenties d'hivern perquè son plats potents i van molt bé per quan fa fred, encara que al estiu també se’n poden fer de fredes en amanida. De receptes de llenties n’hi ha moltes i a cada casa es fan de diferent manera, jo us explicaré com es fan a la nostra.
Ingredients:
400 grams de llenties seques.
250 grams de costella de porc tallada a daus.
4 Salsitxes de porc.
1 tall de sobrassada.
Un os de pernil.
Una ceba grossa.
Dos tomates de penjar.
Una fulla de llorer.
Quatre fulles de bleda.
Una patata.
Una pastanaga.
1 litre i mig d'aigua mineral amb gas.
Oli / Sal / Aigua.
Elaboració:
El dia abans poseu les llenties a remull en l’aigua mineral, passades les 24 hores les renteu i les poseu a coure amb aigua freda i un os de pernil que no porti molta grassa, vigileu en la sal, el os ja en porta. En uns tres quars o bé en una hora (depèn la classe de llenties) ja les tindreu cuites.
Sofregiu en una mica d'oli la costella de porc, juntament amb la salsitxa i la sobrassada (fetes a trossets), a mig enrossir tireu la ceba tallada, no molt petita i la pastanaga a rodanxes, feu tres o quatre voltes al sofregit, hi tireu els tomàquets tallats a bocins petits, quan estigui ben sofregit afegiu-hi dos gots d'aigua Mentre espereu que arrenqui el bull l’aigua, pelareu la patata i la tallareu a daus, netejareu les bledes i les tallareu a trossos de uns dos dits, a continuació tireu les patates i bledes a la cassola, deixareu que cogui tot junt uns deu minuts. Es treu l’os de pernil de les llenties i ja les podreu tirar amb el seu suc. Proveu com esta de sal, si cal n'afegiu. Desitjo que siguin del vostre gust.
Aquestes llenties estan plenes d'energia!!!
ResponEliminaSalut!!
Olga
Gracies Olga, ets molt amable. Salutacions.
ResponElimina