diumenge, 27 de gener de 2013

Olla barrejada


Aviat farà un any que vaig començar aquest bloc, em vaig fer el propòsit d'escriure una recepta cada mes i com deia a la recepta anterior, ho he aconseguit. Intentaré aquest any penjar-ne alguna més, així podreu conèixer d'altres receptes meves. 
Quan fa fred i s’és molta colla, una recepta molt apropiada es L’OLLA BARREJADA, també es molt bona per la butxaca i la crisis, així d'una mateixa olla en podem menjar tots. A mi me la va ensenyar a fer la meva mare i amb ella la seva. La meva àvia la feia de diferent manera, bullia els cigrons juntament amb un os de pernil i quan quasi eren cuits afegia aigua, col,  patata, fideus i arròs.  A mesura que anat passant el temps a aquesta olla se hi ha afegit més ingredients, degut a que l’economia ha segut millor, però en aquests moments potser haurem de tornar a treure'n.








   Ingredients:
Un quart de gallina.
Un peu de porc tallat en quatre trossos.
Quatre rodanxes de coll de corder.
Un os blanc de genoll de vedella.
Un os fresc de porc.
Un os de pernil.
Quatre botifarres d’arròs.
Una col de set setmanes.
Una patata.
Dues carlotes o pastanagues.
Una ceba.
Un paquet de fideus del numero dos.
Quatre grapats d’arròs.
Mig quilo de cigrons cuits.
Sal.
Oli.







   Elaboració:
En una olla grossa posarem una mica d’oli on fregirem les botifarres d’arròs, les reservarem, a continuació tirarem les diferents carns a l’olla, les enrossirem una mica, tirarem la ceba picada (no molt petita) i les pastanagues (a rodanxes), farem dos voltes i tirarem aigua fins que l’olla quedi plena, ficarem una cullerada sopera de sal, deixarem que bulli un parell de hores, mentre bull l’olla agafarem la col la netejarem i la tallarem a trossos grossos, la patata la tallarem a daus,  passades les dos hores de cocció retirarem el os de vedella i els de porc, deixant el peu de porc, la gallina i el corder dins l’olla,  afegim a continuació la col, la patata, el paquet de fideus i els quatre grapats d’arròs; o deixarem coure uns deu minuts i passat aquest temps afegirem els cigrons i les botifarres d’arròs, rectificarem de sal, deixarem que cogui tot barrejat (d’aquí ve el nom d’OLLA BARREJADA), cinc minuts més i ja ho podem menjar.






4 comentaris:

  1. L'he sentida al Tàpies Variades i sempre m'han semblat molt bé les seves receptes.
    Gràcies per compartir-les al Blog-

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada molt la cuina i segueixo des de fa molts anys el programa "Tàpias Variades", el fet d'agradar-vos les meves receptes m'anima a continuar posar-ne de noves al bloc. Salutacions.
      Geno

      Elimina
  2. L'olla barrejada és un dels nostres millors plats!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina