dijous, 28 de febrer de 2013

Melmelada de taronja







   Després de les ultimes ventades, els camps de tarongers que encara no s’havien collit al meu poble (XERTA), van quedar com una catifa (mai més ben dit) de color taronja.   Un amic del meu fill ens va donar permís per plegar-ne de terra, taronges Navelate boníssimes i al estar pocs dies al terra són iguals de bones com si fossin de l’arbre, tan sols que no es poden guardar gaire temps, una manera d’aprofitar-les és fer melmelada.



  
  La melmelada de taronja és molt bona i fàcil de fer, i més quan les taronges són tan bones, es pot menjar per esmorzar, es pot utilitzar a la cuina per acompanyaments de carns,  molt bona per tota classe de pastissos i postres.
   Per si la voleu fer aquí us deixo la recepta.

   Ingredients:
Dos quilos de taronges Navelate pelades.


  Sucre 750 g. (no vaig posar el que pertoca, les taronges al febrer són molt madures i  porten molt de sucre,  normalment a les melmelades si sol posar 750 g. per quilo, però  tot depèn lo madur que sigui el fruit).
  La pell d’una taronja.





   Elaboració:
   Peleu les taronges i lleveu tota la pell blanca que queda a la taronja, la talleu a rodanxes, mireu si hi ha pinyols i els trèieu.  Reserveu la pell d’una taronja, mireu que sigui ben fina, raspeu una mica la pell per la part de dintre o sigui el blanc i la talleu a juliana petita. Agafeu una olla i poseu la taronja el sucre i la pell tot junt,  remenarem de tan en tan en una cullera de fusta mirant que no s’agarri al fons de l’olla,  mentre bull en una escumadora retireu l’escuma blanca què és va fent, si no seria amargant.  Passada mitja hora traieu-ne una culleradeta de l’olla i deixeu-la refredar, proveu de agafar-ne una mica amb els dits i si s’apeguen un en l’altre ja es cuita, en cas contrari que cogui uns minuts més.




   Deixeu que es refredi una mica i la passeu pel turmix, a continuació posarem la melmelada als pots (prèviament bullits amb els taps) i els tapeu. Per millor conservació, els posareu a bullir en una olla de aigua, els pots han de quedar coberts, cinc minuts i ja estarà.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada