Després d’estar (per
causes que no venen al cas) quatre mesos sense poder posar cap recepta al bloc
de cuina, passo un altre cop a formar part d’aquesta família de blocaires
que els agrada tant la cuina.
M’agradaria, aprofitant que
estem a la tardor, temps de caça i de bolets començar en un rellomillo de porc
senglar amb mel, també es pot fer en rellomillo de porc.
Rellomillo de porc senglar o rellomillo de porc.
4 patates.
4 pomes.
4 albercocs madurs.
1/2 got de moscatell.
6 cullerades soperes de mel.
2 cullerades soperes de tomata fregida.
Ametlla ratllada.
Formatge ratllat.
Mantega.
Sal.
Pebre.
Elaboració:
Lligar el rellomillo amb cordill de cuina. Salpebrar-lo. Agafar una safata de forn i untar-la amb mantega. Posar el rellomillo a la safata.
Pelar els albercocs i (sense el pinyol) posar-los a un pot juntament amb el ½ got de moscatell, 4 cullerades de mel (guardem les 2 restants) i les 2 cullerades de tomata. A continuació ho passarem pel turmix. Amb una brotxa de cuina, untar amb aquesta salsa el rellomillo. Posar-lo al forn a una temperatura de 220 graus. Cada 20 minuts donar-li la volta i tirar salsa per sobre. (Per saber si està cuit, punxarem amb un escuradents i quan no surti el suc vermell ja estarà).
Deixar refredar, treure els cordills i tallar el rellomillo (es pot tallar ben prim o de dos dits). Posar-lo en una safata. Tirarem per sobre el suc amb que l'hem cuit, les 2 cullerades restants de mel i l’ametlla ratllada.
Es dona un cop de forn abans de servir.
Acompanyament:
Farem toves les 4 patates al microones, una vegada fredes les partirem per la meitat i salarem, tirarem per sobre el formatge ratllat i una punta de mantega. Posar-les al forn fins que estiguin daurades.
Agafarem les 4 pomes, les farem en 4 trossos i les courem al forn.
Aquesta recepta va quedar finalista al concurs "LES TAPES DEL TÀPIAS" de Cataluya Ràdio.
Molt bona idea, això d'afegir-hi mel.
ResponEliminaLa combinació de dolç i salat resulta molt bona.
EliminaMolt bo ! Boníssim!
ResponEliminaGràcies chiques guapes. Besets.
Elimina