divendres, 28 de setembre del 2012

Perdius hort i muntanya


   Ingredients:
2 perdius joves i tendres.
1 pot de fredolics en conserva.
1 ceba grossa.
1 pebrot roig mitja.
1 pebrot verd italià.
2 tomates de penjar.
1 massana Golden.
2 pastanagues.
1 porro petit.
1 tronxet d’api petit.
1 mandarina o bé 2 cullerades de vinagre.
1 cabeça d’alls.
1 ramell de farigola, llorer i julivert.
7 o 8 grans de pebre.
1 copa de brandi.
2 onces de xocolata negre.
1 got (dels de vi) d’oli d’oliva.
1 sobre de safrà en bri.
Farina. 
Sal.
Aigua.


   Elaboració:   
Tallarem les perdius de dalt a baix i les salarem, en una paella posarem l’oli a escalfar i quan sigui calent, tirarem les perdius, prèviament enfarinades, tallarem la ceba a trossets, el porro, els pebrots, l’api i la massana, farem les pastanagues a rodanxes i ratllarem les tomates. Quan les perdius siguin daurades les retirarem de la paella i a poder ser les ficarem en una cassola de terra.  En el mateix oli de fregir les perdius i tirarem la ceba, quan sigui tova i ficarem el porro, els pebrots la massana la pastanaga, l’api, la cabeça d’alls, els grans de pebre i el ramell d’herbes. Un cop el sofregit estigui quasi fet, tirarem la tomata ratllada i el suc de la mandarina o vinagre. Apart torrarem el safrà en bri  (el podem torrar al microones) i l’afegirem al sofregit, quan tot estigui ben sofregit tirarem dos gots d’aigua i quan arrenqui el bull o retirarem del foc.  En un cassó s’escalfa el brandi, s’encén amb un llumí i es flamegen les perdius, un cop s’apaga la flama i tirarem tot el sofregit de la paella.  Les perdius han de quedar quasi cobertes d’aigua, posarem la cassola al foc durant una hora com a mínim, les anirem tombant de tant en tant, a 3 quarts de la cocció afegirem els fredolics i les dues unces de xocolata ratllades i quan siguin toves les perdius ja estarà.  Si es volen menjar així queden com si fossin amb samfaina i a mitat de la cocció hem de tirar els fredolics. També es pot fer de diferent manera passant la salsa pel colador xino i tirar-la després per sobre les perdius, en aquest cas els fredolics els passarem per la paella i els deixarem damunt de un paper secant, quan els fredolics ja no tinguin oli els tirarem a la cassola de les perdius, posarem tot a escalfar i ja podem servir-ho.

2 comentaris:

  1. Hola Geno,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 20000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Andreu,

      Hem sembla que ja està afegit el vostre widget, al meu bloc.

      Gràcies pel teu comentari, com pots veure vaig posant una recepta cada mes, o sigui que el ritme és baix, però totes són receptes de la meva terra, del meu poble..., com les faig a vasa meva.

      Salutacions,

      Geno.

      Elimina