Després d’alguns mesos (quatre en concret, al
estiu com ja he dit algun cop anem a un lloc molt bonic que es diu “ La Casilla”)
sense posar cap recepta al bloc, pensant que venen les festes majors del meu
poble Xerta, i com en aquests dies fem menjars una mica diferents als dies
normals passo a donar-vos aquesta recepta, per si algú la vol fer.
No es difícil, potser el més difícil es
trossejar l’ànec, però podeu demanar-li a la carnissera que vos ho faci.
Ingredients:
Un ànec trossejat.
Quatre peres conferència.
Dos cebes tallades a daus.
Dos porros tallats a rodanxes petites.
Dos pastanagues tallades també a rodanxes
petites.
Dos tomàquets pelats i tallats a daus.
Una copa de brandi.
Un manat d’herbes (canyella, llorer, farigola,
romaní, sajolida).
Farina, oli, sal, pebre i aigua.
Per fer la picada:
Dos grans d’all, dos galetes o carquinyolis,
un grapadet d’ametlles.
Elaboració:
Enrossiu l’ànec salpebrat en una cassola amb
una mica d’oli, retireu el greix sobrant i reserveu a part l’ànec.
A la mateixa cassola, afegiu-hi les cebes, les
pastanagues, els porros, i quan tot estigui ben daurat, incorporeu-hi el
tomàquet.
Un cop tot sofregit, flamegeu-ho amb el brandi
i deixeu-ho reduir. Després torneu a
posar l’ànec a la cassola, banyeu-lo amb l’aigua fins que el cobreixi i poseu-hi el manat d’herbes aromàtiques.
Peleu les peres, talleu-les a quarts,
enfarineu-les i fregiu-les volta i volta.
Afegiu les peres a la cassola quan l’ànec s’hagi entendrit i deixeu
coure el conjunt una estona a foc suau.
Quan faltin deu minuts per acabar la cocció, proveu com esta de sal i afegiu-hi la picada
Serviu-ho en una plata calenta, amb l’ànec al
mig i les peres al voltant, i regueu-ho amb la salsa.
Jo el vaig fer per les festes de Sant Jaume i
va quedar molt bo. Us penjo les fotos a la recepta per veure que no es difícil
de fer-ho.
Bones festes a tothom!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada