Quan tens un “trosset” de terra i t’agrada fer de pagès
sempre pots collir alguna cosa........en aquest cas les primeres faves de la
temporada. Aquí us deixo la recepta per si
voleu fer-la.
Ingredients:
Un quilo de faves desgranades.
Quatre talls de cansalada viada fresca.
Dos alls tendres.
Una ceba tendra.
Un ramell de menta fresca.
Una fulla de llorer.
Oli.
Sal.
Pebre roig dolç.
Aigua.
Elaboració:
Fetes
d’aquesta manera, posant-ho tot en cru, no es fan gens pesades a l’hora de pair. També, en comptes de cansalada s’hi pot
posar costella de tocino, sobrassada i les tavelles més tendres de les faves
fetes a trossets en pell i tot. A les
tavelles de les faves aquí en diem “borraxets” i són molt bons fregits en ceba,
alls, i una baldana d’arròs (desfeta), tot mesclat a la paella.
Desitjo que proveu de fer-ho i us surti molt
bo.
Geno, Josep Ma
ResponEliminaQuina pinta aquestes faves!!! Ummmmmmmmmmm!!
Si doneu un cop d'ull al meu bloc, http://bruixesalacuina.blogspot.ch/2013/04/panets-de-viena.html, espero donar-vos una alegria ;)
Dolors
Gràcies per aquest comentari.
EliminaSalutacions,
Geno i Josep Mª
els colors de les faves cuites no tenen res a veure amb lo bones que són!! aquest plat em fa recordar que de petita no les podia veure ni en pintura, ara espero la primavera per poder menjar-les ben fresques!
ResponElimina