dijous, 14 de març del 2013

Pop a la gallega



   Si a la família tens algú que practica la pesca submarina, sempre hi ha l’oportunitat que de tan en tan t’arribi algun pop.
   Quan els pops son molt grossos es poden fer de diferents maneres, en patata i una picada, en ceba, en pèsols i mandonguilles i també a la “gallega”, és la recepta que us donaré avui.







   Ingredients:
Un pop gros de uns dos quilos.
Quatre patates.
Dos fulles de llorer.
Una cullerada sopera de pebre roig dolç.
Un got (de vi) d’oli d’oliva extra verge.
Sal gruixuda.
Aigua.







   Elaboració:
   Abans de tot hem de posar el pop al congelador, perquè es trenquin les fibres, així es farà més tendre.
   Agafeu una olla gran en aigua, poseu-la  a bullir, quan bulli poseu tres vegades el pop (després de netejar-lo), posant-lo i traient-lo.  Tot seguit el deixareu dintre l’olla juntament amb les patates i les dos fulles de llorer.  Passada una mitja hora, traureu una  patata de l’olla i mireu si esta tova, si es tova vol dir que el pop també ho serà.  Retireu les patates de l’olla deixeu el pop dintre de l’olla juntament amb l’aigua que es refredi.  Mentre es refreda, agafeu les patates, les peleu, les talleu a daus no molt dobles i les poseu en una safata, les hi tireu sal i les reserveu.  Agafeu un bol petit poseu l’oli, una mica de sal, el pebre roig dolç, remeneu i guardeu.
   Quan l’aigua sigui freda traieu el pop i el talleu, la bossa a daus i les potes a rodanxes, fiqueu els trossets per damunt la patata i tireu el oli i el pebre roig  per sobre.
   I ja estarà !!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada