divendres, 29 de març del 2013

Cavalla (verat) amb suc


    A les nostres terres, per Setmana Santa hi ha tradició de menjar uns determinats plats, confeccionats amb peix blau. La clotxa o cantó de pa amb sardina de “casco”, (tomates de penjar i alls rostits, posat tot dins del cantó de pa amb un bon raig d’oli d’oliva). Sardina amb suc i ous. Congre amb patates. Abadeixo amb suc. I també cavalla amb suc, que és la recepta que us presento avui.









  Ingredients:
Una cavalla (que es puguin fer quatre talls).
Deu musclos (al vapor).
Dues carxofes.
Una ceba grossa.
Tres grans d’alls.
Julivert.
Una cullerada de farina.
Una fulla de llorer.
Oli.
Sal.
Safrà.
Aigua.



   



   Elaboració:
Netejarem la cavalla, la tallarem en quatre trossos, salarem i guardarem, pelarem les carxofes, les farem en quatre trossos i les posarem en aigua i julivert (així no es fan negres), agafarem la ceba i la tallarem a juliana. En  una cassola de terra  i per ordre, posarem la ceba al fons de la cassola, a sobre la cavalla, la carxofa, els alls, el llorer, la farina, un raig generós d’oli, el safrà, el julivert, ficarem aigua que cobreixi quasi la cassola i deixarem que cogui d'uns deu a quinze minuts, a meitat de la cocció afegirem els musclos i rectificarem de sal.
   Aquesta recepta també es pot fer en diferents tipus de peix, un que queda molt bo és l’abadeixo salat, ficat abans en remull.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada