diumenge, 18 de novembre del 2012

Espaguetis amb gambes i morenetes (fredolics)



   Fen la recepta dels espaguetis per al programa EL SUPLEMENT a l’apartat TAPIES VARIADES m’ha vingut al cap que aquest estiu vaig rebre la visita de dos amics dels meus fills i em varen dir que encara recordaven els meus espaguetis. Un és el MARC que viu a GRENOBLE i l’altre és en JAMES que viu a DALLAS.
   Quan eren petits, els meus fills em preguntaven: “mare es pot quedar a dinar en Marc o bé en James”, i jo per dinar els feia aquets espaguetis.  La meva sorpresa va ser que quan em van vindre a visitar (després de 20 anys), encara recordaven els meus espaguetis. Jo els vaig dir que ja posaria la recepta al bloc, per que ells els fessin a les seves parelles........................ i es aquesta:








   Ingredients:
½ quilo d’espaguetis.
8 gambes fresques o congelades.
200 grams de fredolics.
Una llauna d’anxoves.
½ quilo de tomata triturada.
2 grans d’all.
½ got (dels de vi) d’oli d’oliva.
Sal.
Orenga.

   Elaboració:
Posarem una olla gran d’aigua a bullir.  
En una cassoleta de terra i tirarem l’oli i les gambes, quan siguin rosses les retirarem, a continuació tirarem els fredolics, farem dues voltes i també els retirarem; amb el mateix oli ficarem les anxoves i els dos grans d’all, (tot tallat a trossets petits), afegirem la tomata i un pessic d’orenga.
Mentre es fa el sofregit, pelarem les gambes i les tallarem a trossets d’un centímetre aproximadament i juntament amb els fredolics ho afegirem a la tomata i rectificarem de sal (s’ha de tenir en compte que hi ha una llauna d’anxoves, i ja porten sal).
Ficarem a l’aigua bullint una cullerada de sal i tirarem els espaguetis, quan siguin “al dente” els passarem per l’escorredora. Després els posarem a un vol i tirarem tot el sofregit de la cassola, hi donarem un parell de voltes i a taula.

6 comentaris:

  1. Boníssims aquests espaguetis Geno!!! La veritat és que no m'estranya que se'n recordessin!! ;)
    No tinc fredolics, però miraré si els puc fer amb un altre tipus de bolets, i si trobo fredolics millor! Petons i espero que estiguis bé :)
    Bet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Bet, pots fer-ho en altres bolets i si vols canviar els bolets per marisc, també queden molt bons. Una abraçada.
      Geno.

      Elimina
  2. No m'estranya que després de tants anys, els amics dels teus fills recordessin els teus spaguettis!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olga, si els fas ja em diràs el resultat, veuràs que bons:)
      Salutacions.
      Geno.

      Elimina
  3. Un plat de pasta amb una combinació de sabors exquisida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si els proveu de fer, veureu com queden de bons.
      Salutacions.
      Geno.

      Elimina