diumenge, 2 de desembre del 2012

Suquet de peix amb gambes i escamarlans







Estem prop de les festes de Nadal i ens hem d’anar pensant els plats que farem duran aquests dies, sopa de flam, sopa de galets, carn d’olla, canelons, gall d’indi, pollastre farcit i per què no... un dia podem fer un plat de peix, què es la recepta que a continuació us explicaré.

   Ingredients:
Quatre talls de lluç.
Quatre talls de rap (demanarem a la peixatera si ens pot donar els fetges del lluç i els del rap).
Quatre gambes.
Quatre escamarlans.
Mig quilo de musclos.
¼ de quilo de cloïsses.
Tres llesques de pa de barreta de quart.
Quatre grans d’all.
Tres o quatre tomates de penjar.
Una cullerada de farina.
Una cullerada petita de pebre roig.
Un paperina de safrà en bri.
Un ramell de julivert.
Oli i sal.

   Elaboració:
Primer que tot netejarem el peix i obrirem els musclos al vapor.  A continuació en una cassola de terra posarem oli a escalfar (no cal que sigui molt calent), i tirarem els fetges farem dues voltes i els retirarem, en el mateix oli fregirem el pa i els alls que també retirarem. Ratllarem les tomates de penjar i les ficarem a la cassola, sofregirem una mica i posarem la farina i el pebre roig (compte que la farina i el pebre es cremen molt aviat). Afegirem dos gots d’aigua. Quan l’aigua bulli tirarem el peix per ordre de cocció, o sigui el rap que deixarem coure uns quinze minuts, després ficarem els escamarlans, el lluç i les gambes. Amb els fetges, el pa fregit, els alls, el safrà i el julivert, farem una picada (pot ser amb el morter o amb la picadora), la tirarem a la cassola juntament amb els musclos i cloïsses, deixarem coure uns minutets més................i recepta acabada.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada