dimecres, 26 de febrer del 2014

La fogasseta 2





   Fa dos anys que vaig començar el bloc de cuina, el vaig començar en un plat típic del meu poble, Xerta: “La fogasseta”.  Es fa el dijous jarder de fa molts i molts anys. Es tracta, com ja dic a la meva primera recepta, d’un pa rodó que només es fa per aquest dia, i consta d’una truita de salsitxa, carxofes, alls i ous.  Quan està feta la truita, es posa dins del pa. En la primera recepta ho explicava, però no de la manera que poc a poc he anat aprenent i explicant després, de una forma més detallada, en les següents receptes que he fet, ensenyant els ingredients en més fotografies, posant més explicacions de la manera com fer-ho i així poc a poc he arribat a posar al bloc 32 receptes de la nostra cuina tradicional i casolana.  Ara la torno a posar però de una forma més detallada, per qui no l’ha fet mai, proveu de fer-la, pot ser qualsevol dia en qualsevol classe de pa, tan sols és que ara tenim les carxofes i els alls tendres en plena producció i no tindrem problema en trobar-los al mercat.  

Ingredients per una truita de fogasseta:  
   1 fogasseta.
   2 salsitxes.
   2 ous.
   2 carxofes.
   2 alls tendres.









Elaboració:
   Tallar els alls a uns 3 o 4 centímetres, les carxofes a juliana i fregir-ho en una paella amb oli i un pessic de sal, posar-ho en una escorredora.





A continuació tallar les salsitxes a trossos petits i fregir.
Tornar-ho a posar tot a la paella, batre els ous






 i fer la truita.







Obrir la fogasseta i posar la truita dins.

Abans quan s'anava a menjar "la fogasseta" a l'Assut o al camp, los xiquets i xiquetes cantaven aquesta
cançó: ¡Lo dijous Jarder fogasseta fogasseta, lo dijous Jarder fogasseta menjaré; on aneu? -a les 
tauletes, a menjar les fogassetes; què beureu? -aigua de l'Assut de la font del canyut!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada