dissabte, 11 de maig de 2013

Sardines escabetxades


   Casi no recordava el temps que feia que no menjava sardines escabetxades fetes a casa, acabada la temporada de la caballa o verat, comencem amb les sardines.  El peix blau és molt recomanable per la salut segons els metges, per tant hem de menjar-ne.
   Les sardines les podem cuinar de moltes maneres, a la planxa amb all i julivert, al forn, arrebossades sense l’espina, farcides, fregides, només tenen un problema, quan les fas et queda tota la casa amb olor de sardina, però són molt agraïdes, les féssim com les féssim de tota manera són molt bones.
Ingredients:
Mig quilo de sardines fresques.
Oli d’oliva.
Vinagre del negre.
Dos fulles de llorer.
Dos grans d’all.
Vuit o deu grans de pebre negre.
Una cullerada petita de pebre roig. Elaboració:
   Primer de tot netejarem les sardines, traurem les escates, el cap i les ”emburinades” o   sigui els budells, (si us les netegen a la peixateria, que no treguin l’espina) les passarem per l’aigua, les salarem i les posarem si pot ser millor en una cassola de terra, les cobrirem en dos parts d’oli d’oliva i una de vinagre, per mig quilo de sardina ve a ser dos gots (dels de vi) d’oli i un de vinagre, tenen que quedar cobertes, afegirem el llorer els dos grans d’all, el pebre negre i el roig.  Ficarem la cassola al foc i deixarem coure sobre mitja hora, quan siguin fredes ja les podem menjar.  El fet de fer-les posant tots els ingredients en cru és que les fa més saludables. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada