dissabte, 16 de febrer del 2013

Llenties d'hivern







Dic llenties d'hivern perquè son plats potents i van molt bé per quan fa fred, encara que al estiu també se’n poden fer de fredes en amanida. De receptes de llenties n’hi ha moltes i a cada casa es fan de diferent manera, jo us explicaré com es fan a la nostra.


   Ingredients:
400 grams de llenties seques.
250 grams de costella de porc tallada a daus.
4 Salsitxes de porc.
1 tall de sobrassada.
Un os de pernil.
Una ceba grossa.
Dos tomates de penjar.
Una fulla de llorer.
Quatre fulles de bleda.
Una patata.
Una pastanaga.
1 litre i mig d'aigua mineral amb gas.
Oli / Sal / Aigua.





   


   Elaboració:
El dia abans poseu les llenties a remull en l’aigua mineral, passades les 24 hores les renteu i les poseu a coure amb aigua freda i un os de pernil que no porti molta grassa, vigileu en la sal, el os ja en porta. En uns tres quars o bé en una hora (depèn la classe de llenties) ja les tindreu cuites.







Sofregiu en una mica d'oli la costella de porc,  juntament amb la salsitxa i la sobrassada (fetes a trossets), a mig enrossir tireu la ceba tallada, no molt petita i la pastanaga a rodanxes, feu tres o quatre voltes al sofregit, hi tireu els tomàquets tallats a bocins petits, quan estigui ben sofregit afegiu-hi dos gots d'aigua  Mentre espereu que arrenqui el bull l’aigua, pelareu la patata i la tallareu a daus, netejareu les bledes i les tallareu a trossos de uns dos dits, a continuació tireu les patates i bledes a la cassola, deixareu que cogui tot junt uns deu minuts. Es treu l’os de pernil de les llenties i ja les podreu tirar amb el seu suc. Proveu com esta de sal, si cal n'afegiu. Desitjo que siguin del vostre gust.


2 comentaris: