dimecres, 7 de març de 2012

Borraines
Som a finals d’hivern i ja no trobem gaires BORRAINES, em refereixo a una planta silvestre que es cria als camps del nostre territori. És una planta de la qual s’agafen les fulles mes tendres i amb una recepta que us explicaré es poden fer unes postres molt bones, de fet fa molts anys en temps de postguerra es feia tradicionalment la vigília de Nadal. Ara s’ha perdut el costum, per aquestes dates comprem torrons i d’altres llaminadures i molta gent, principalment la jove, degut a que son uns altres temps ni tan sols les coneixen.    Tot seguit vos dic els ingredients:
Borraines
Mel
Farina
Aigua
Sal
Oli   L’elaboració és la següent:
En primer lloc, agafem les borraines, les netegem i les posem en una escorredora, a continuació farem una pasteta no gaire espessa amb la farina l’aigua i un pessic de sal, agafarem una paella de fregir posarem bastant d’oli i l’escalfarem, quant l’oli sigui calent passarem les fulles de les borraines per aquesta pasteta i tot seguit les fregirem.
Acalentarem la mel i la tirarem per damunt de les borraines que prèviament haurem posat en una safata. Desitjo que vos agraden.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada